畢業咗幾年,估唔到港大附近又開咗間好食嘅泰國嘢,呢間小店雖然格局精細,但裝修有格調,食物非常正宗,價錢仲好實惠添!椰子雞湯 🍲 $68質地濃稠,椰子味嘅雞湯有淡淡冬陰功味道,酸酸辣辣,開胃得黎唔會太重口味😝炸軟殼蟹咖喱 🦀 $158炸軟殼蟹配上滑蛋,淋上咖喱汁,比較甜厚,炸軟殼蟹咖喱滑蛋配搭好有份量,適合送飯👍🏻豬肉生菜包 🥬 $88泰國九層塔帶出炒豬肉嘅香味,加上新鮮嘅生菜,小小辣,好泰式嘅感覺!泰式燒雞 🐔 $98半隻燒雞配上兩種雞醬,一種係傳統酸甜醬,另外一種係有梅子味嘅蒜香醬油,雞翼燒得好脆好香,而且仲有肉汁,配上醬汁好惹味😚呢間餐廳係西環為數不多嘅泰國菜,餸菜份量都好足夠,適合同朋友放學一齊食個飯,或者lunch time過嚟體驗吓泰國風情

椰子雞湯 🍲 $68

炸軟殼蟹咖喱 🦀 $158