2024-04-08 11 瀏覽
唔知大家鍾意唔鐘意搭叮叮🚋?有時放假搭鍾意電車慢慢行駛 唔使急嘅感覺總站落車後就去「夏雪summer ice」食個brunch🍽️幾鐘意鋪面裝修用深藍色為主調再配上芥末黃色嘅椅子!顏色配搭令到成間cafe有格調!📸除咗裝修上,餐廳既主打手工咖啡都有花心思!每個星期佢哋都會提供-6-7種唔同嘅咖啡豆⋯希望客人每日嚟都飲到唔同口味嘅咖啡⋯呢份心思已經好值得一讚🫶🏻擔心翻譯得差,食物名稱直接用英文⬇️☕️ Hand Drip(selected)☕️ Honey Jasmine Latte🧇 Cream Cheese Salad Waffles + Beef Bourguignon + Kimchi Rice Cake with Pork Belly🍮 Devil Choco揀咗帶有酒味嘅手工咖啡,有Baileys的味道,口感香濃而且幾特別,啱晒轉涼嘅天氣!而茉莉latte相對咖啡味無咁濃同茉莉茶嘅茶味互相配合,蜜糖嘅甜味令人覺得飲得好舒服❤️店內主打食物就窩夫!雖然窩夫外表睇落好厚身!即叫即製所以做到外脆內軟嘅感覺!而且好重蛋香味!查滿淡芝士味道更加提升!鹹食用原味窩夫配唔同嘅唔同嘅配料喺上面!紅酒煮
唔知大家鍾意唔鐘意搭叮叮🚋?
有時放假搭鍾意電車慢慢行駛 唔使急嘅感覺

幾鐘意鋪面裝修用深藍色為主調再配上芥末黃色嘅椅子!
顏色配搭令到成間cafe有格調!📸
除咗裝修上,餐廳既主打手工咖啡都有花心思!
每個星期佢哋都會提供-6-7種唔同嘅咖啡豆⋯
希望客人每日嚟都飲到唔同口味嘅咖啡⋯
呢份心思已經好值得一讚🫶🏻

擔心翻譯得差,食物名稱直接用英文⬇️
☕️ Hand Drip(selected)
☕️ Honey Jasmine Latte
🍮 Devil Choco

揀咗帶有酒味嘅手工咖啡,有Baileys的味道,

店內主打食物就窩夫!雖然窩夫外表睇落好厚身!
即叫即製所以做到外脆內軟嘅感覺!
而且好重蛋香味!查滿淡芝士味道更加提升!
鹹食用原味窩夫配唔同嘅唔同嘅配料喺上面!
紅酒煮牛肉煮得好腍!紅酒醬汁同窩夫都好夾!
泡菜豬肉用左腩肉去煮!口感豐富!辣辣地幾好味!

甜品揀咗邪惡版心太軟😈😈😈
心太軟切開後流心程度我俾🈵分!
朱古力漿流晒係朱古力味窩夫上,雙重滋味!
香蕉表面燒上一層焦糖脆面!再配上雲呢拿雪糕!
好食到光碟添!咁邪惡得唔得唔咖!🤭🤭🤭🤭