2024-03-22 25 瀏覽
西環原來有一間裝修都幾特別嘅泰式餐廳,佢主要用咗個顏色主題係藍綠色,都幾起眼,除咗室內嘅位之外,亦都可以揀坐戶外嘅枱,望住條街食野有另一種風味🤗 佢啲嘢食都係泰國人煮嘅,所以好正宗,就好似去咗泰國旅行咁🥳 除咗可以過嚟食泰國嘢之外,原來佢都有做到會添,所以可以叫黎同一大班朋友一齊分享🤩鹹蛋魷魚 🦑呢個超邪惡,一定要試🤣 平時鹹蛋配蝦球就見得多,呢個鹹蛋魷魚都整得好出色😍椰汁雞湯 🥥 幾鍾意呢個椰汁雞湯,椰汁味甜甜地好開胃,材料都好豐富🤗 佢有分兩個size,覺得細size都夠晒兩個人分😄豬頸肉沙律 🥗 呢個豬頸肉沙律配埋好新鮮卜卜脆嘅生菜好好食 🥬 仲配埋特製嘅醬汁,超推介 💯 茄子肉碎沙律 🍆 好少見泰式餐廳有呢款小食,呢個配搭都好滋味㗎,少少辣辣地🤩蝦膏炒飯 🍚 呢個係佢哋嘅招牌菜式之一,材料好豐富,除咗蟹膏之外仲有蝦、蕃茄同埋洋蔥添,食落津津有味🤗

鹹蛋魷魚 🦑
鹹蛋魷魚

椰汁雞湯 🥥
椰汁雞湯

豬頸肉沙律 🥗
豬頸肉沙律

茄子肉碎沙律 🍆
好少見泰式餐廳有呢款小食,呢個配搭都好滋味㗎,少少辣辣地🤩
茄子肉碎沙律

蝦膏炒飯 🍚