2023-10-21 50 瀏覽
去完西環碼頭就去左朋友介紹嘅川菜餐廳試下,餐廳裝設計光亮,而且鋪咗紅色枱布,好有懷舊川菜廳嘅感覺,座位之間亦好闊落,坐得舒服。🌟酸菜桂花魚 $278 (+$20 改闊薯粉)桂花酸菜魚魚肉鮮嫩又滑,而且好厚肉!酸菜魚湯底酸辣度適中,辣得嚟又酸酸地,好正,忍唔住飲咗碗酸菜魚湯😋!加配咗薯粉,薯粉好煙韌,好好食。🌟重慶口水雞 $88 (+17白飯)口水雞份量適中,適合二人食。雞肉好嫩滑,而且好新鮮。餐廳秘製嘅口水雞醬料,令口水雞嘅辣度偏辣,食到好惹味,食完一舊又一舊,好啱送飯食!🌟加多寶 $23其實餐廳本身已經會送上一款茶,可以解膩消濟,但飲一罐冰凍嘅加多寶好啱解辣🤣飲完好爽!最後餐廳仲送上冰粉糖水,好味啊,最重要唔會太甜😋整體嚟講,呢間川菜餐廳的確唔錯,而且服務員都好有禮,真係一叫就到👍🏻!

🌟酸菜桂花魚 $278 (+$20 改闊薯粉)

🌟重慶口水雞 $88 (+17白飯)

🌟加多寶 $23

最後餐廳仲送上冰粉糖水,好味啊,最重要唔會太甜😋