次次經過西營盤一出地鐵站都會見到呢間cafe見到啲外國人坐喺出面outdoor seats嘆杯住杯啡同朋友傾下計咁個vibes好chill好relaxing~🍃今次終於相約好友嚟到呢度嘆個靚下午茶☕️咁啱呢排天氣由轉涼 所以就選擇咗坐餐廳嘅室外位置😆餐廳嘅內部裝修型格 特別鐘意佢哋嘅掛牆霓虹燈線條同射燈設計🪩同餐廳簡約文青嘅門面形成對比~menu亦有多款選擇!主菜方面可以選擇ADB、pasta、burger、sandwich等🍝甜品亦有佢哋signature嘅croffle、pancake、蛋糕等🥐飲品方面有多款特色咖啡 而非咖啡類嘅拉花飲品 都係以植物奶供應呢🥛𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗿𝗼𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗿𝗮𝗯𝗺𝗲𝗮𝘁 𝘀𝗲𝗮 𝘂𝗿𝗰𝗵𝗶𝗻 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗹𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 $𝟭𝟰𝟴三文魚子同蟹肉嘅份量超多 即使撈匀啲意粉一齊食都食到啖啖肉加上海膽醬極濃郁creamy 條條意粉都掛滿汁嗰種海鮮嘅鮮味簡直係喺口腔內爆發🦐🦀🦞推介絕對值得一試👍🏻𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 $𝟵𝟴雞扒煎得金黃香口🍗配合埋爽甜清爽嘅蘋果絲🍏兩者剛好中和到雙方 唔會覺得油膩~mixed greens嘅蔬菜底

次次經過西營盤一出地鐵站都會見到呢間cafe
個vibes好chill好relaxing~🍃
今次終於相約好友嚟到呢度嘆個靚下午茶☕️
咁啱呢排天氣由轉涼 所以就選擇咗坐餐廳嘅室外位置😆

同餐廳簡約文青嘅門面形成對比~

menu亦有多款選擇!

三文魚子同蟹肉嘅份量超多 即使撈匀啲意粉一齊食
都食到啖啖肉
加上海膽醬極濃郁creamy 條條意粉都掛滿汁
嗰種海鮮嘅鮮味簡直係喺口腔內爆發🦐🦀🦞
推介絕對值得一試👍🏻
Salmon  Roe  &  Crabmeat  Sea  Urchin  Sauce  Linguine

𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 $𝟵𝟴
雞扒煎得金黃香口🍗配合埋爽甜清爽嘅蘋果絲🍏
兩者剛好中和到雙方 唔會覺得油膩~
mixed greens嘅蔬菜底 再灑上啲杏仁碎同shredded cheese🧀
驚喜嘅係原來仲會配埋一片seeded sourdough
本身仲擔心冇carbs會唔多飽!
整個沙律嘅配撘營養都非常均衡 絕對係健康好選擇💯
Apple  &  Chicken  Salad

𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 $𝟲𝟴
平常食牛角包都係最鐘情於原味🥐
今次見到有butter croffle當然要點嚟一試!
大大嚿牛油再淋上滿滿嘅糖漿🧈
完全滿足到我呢個碼蟻人對甜食嘅cravings😋
仲要佢地croffle係新鮮熱辣整出嚟 酥皮香一流 🔥
size有心掌咁大塊 仲要有2塊😱(通當啲cafe serve as dessert都只係會比細細一塊🫣)
性價比超級高 無得頂!
Butter  Croffle

𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝘀𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲 𝘄/ 𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻𝗱 𝗺𝗶𝗹𝗸 $𝟰𝟴
我自己本身比較偏好植物奶🌱
見到餐牌上non-coffee嘅options都係oat/ almond milk 所以就點個latte一試~
不身冇乜expectations 但點知原來呢間嘅拉花係咁靚同獨特的😍
仲要因為到訪當日係萬聖節🎃
店員仲要勁有sense咁拉咗個南瓜小鬼拉花比我哋👻
超級爆可愛!!!
黑芝麻嘅味道都夠thick 飲落仲會飲到粒粒芝麻🖤
Black  Sesame  Latte  -  Almond  Milk

100%推介大家嚟chill下食好嘢🤍
Apple  &  Chicken  Salad