2015-09-29 1662 瀏覽
係葵芳行左成日街,行到累又肚餓,好想食日本野但又好多都食過曬。用openrice一搵原來係地鐵站附近好爵中心有間西日放題店,見食評都唔差一於去試一試。其實店鋪位於地鐵站同巴士站則邊,亦即係大型商場對面,只需要行大約五分鐘就到。店鋪好大好深,差唔多有成五十張台。環境唔錯,燈光夠亮,外觀整潔。因為我地假日去食七點至八點半去所以收費$178。呢個價錢真係非常吸引,而且聽店員講只需要加多$68蚊就可以任食生蠔同松葉蟹。嘩生蠔任食,咁真係要試下。入到去坐低都係同平時放題一樣咁劃紙仔,而食物種類也離不開:刺身、壽司、卷物/手卷、小食/沙律、串燒/燒物、鐵板料理、一品料理、食事/拉麵、火鍋配料、甜品、飲品。另外這個價格也有啤酒,清酒,梅酒任喝,非常超值!第一round 就緊係食生蠔同松葉蟹,蟹腳甜而大梳肉、生蠔非常之肥美又大隻,而且好有鮮味冇沙,真係物超所值,只係食生蠔都夠回本la~~清酒,夠純唔差。刺身,我地主要叫左鮮甜既帶子,每件可以一口一口咁食好方便,厚厚既三文魚,食落去冇根,吞拿魚尚存魚鮮味,甜蝦完全有雪藏味。因為主要都係留返個肚食生蠔,其他都係輕輕食左一兩件。天婦羅,油量唔多,外脆內鮮。小
雪糕
入到去坐低都係同平時放題一樣咁劃紙仔,而食物種類也離不開:刺身壽司、卷物/手卷、小食/沙律、串燒/燒物、鐵板料理、一品料理、食事/拉麵、火鍋配料、甜品、飲品。另外這個價格也有啤酒,清酒,梅酒任喝,非常超值!
生蠔&松葉蟹
清酒
清酒,夠純唔差。
刺身
天婦羅
天婦羅,油量唔多,外脆內鮮。
小食就有螺肉都幾爽口
枝豆: 好甜,同清酒係絶配
清酒煮蜆:酒味唔重,易入口。
牛油粟米:少量牛油,唔會油膩,粟米清甜

最後值得一讚既係全部食物無漏過單之餘,上菜速度十分快,今次真係抵食。
生蠔&松葉蟹
刺身