2023-05-08 89 瀏覽
食完好似無咩特別先講下環境,餐廳為和風設計,景觀視野開闊,地方寬敞,可以睇到維多利亞港。用餐環境黎講,真係一流,裝修又夠氣派! 可惜食物方面未到心中期待水平🥺-沙律酸酸甜甜既開胃沙律,無咩特別既評價。 -帶子、白鱈魚、法國鵝肝刺身方面每日都唔同 當日係刺身級帶子、鵝肝同雪魚。我地叫左帶子同鵝肝,鵝肝油脂感滿滿🙌🏻師傅煎得外脆內軟,配埋佢輕輕焊過既包以漢堡嘅形式夾住個鵝肝食,減低左鵝肝嘅油膩,超級好食!但係帶子就差緊d🫠 燒得太耐,破壞哂口感同完全食唔到食材本身既鮮甜。-南非鮑魚 、 大蝦鮑魚爽口彈牙 大大隻 煎緊嗰陣仲識郁㗎🤣🙌🏻同帶子唔同,今次師傅就煎得好好,食落極彈牙又香口!至於大蝦,都要讚一讚,食落肉質札實彈牙,每隻蝦都充滿蝦膏!-澳洲和牛 (厚燒)師傅推廣我哋食三成🔥師傅會放一塊麵包係碟上用黎吸走牛肉既油,減低油膩感(呢個舉動好貼心)。 至於重頭戲既和牛反而無咩特別,我身邊人叫左次一級既美國牛(厚燒)食,對比之下,竟然相差無幾。食左3舊左右就因太油膩食唔落。個人建議叫美國牛(薄燒)仲好。-季節野菜 、炒飯 ?麵豉湯 、甜品野菜款式有紅椒、冬菇、蘆筍 新鮮香甜,個人好鍾意蘆筍嘅爽
食完好似無咩特別

可惜食物方面未到心中期待水平🥺

-沙律

酸酸甜甜既開胃沙律,無咩特別既評價。
前菜沙律

-帶子、白鱈魚、法國鵝肝

-南非鮑魚 、 大蝦

至於大蝦,都要讚一讚,食落肉質札實彈牙,每隻蝦都充滿蝦膏!

-澳洲和牛 (厚燒)

-季節野菜 、炒飯 ?麵豉湯 、甜品

野菜款式有紅椒、冬菇、蘆筍 新鮮香甜,個人好鍾意蘆筍嘅爽口,燒得啱啱好 多汁唔乾
炒飯好乾身又粒粒分明!甜品有師傅即製焦糖牛油多士
多士塗滿焦糖牛油去燒,脆身香口,超級邪惡又好食!!

2023-05-03