2021-07-03 51 瀏覽
呢日同朋友嚟咗呢間bookmark咗好耐嘅cafe, 一入到門口就知佢同其他分店一樣,都係裝修玩味十足。而呢間同其他分店唔同係主要賣啲輕食同飲品,三點幾嚟到食個tea同朋友傾吓計都唔錯。我同朋友分別嗌咗杯dirty同佢杯事事鬼鬼旦旦,仲叫咗個柚子芝士蛋糕同松露bagel。呢度主要係自助形式,係樓下等咗陣reheat個bagel, 就可以拎上去食啦。呢度二樓三樓都係座位,樓梯其實都有啲位俾人坐,仲要係個好好嘅打卡位添,而且仲有兩隻好乖嘅貓貓。我地就拎咗上三樓食,上到去發現仲有露台位可以坐添。講返啲嘢食,個bagel咬落好有口感,唔係普通麵包質地,個truffle cream cheese都好香,拼落蕃茄bagel好飲似食緊pizza咁。我杯事事鬼鬼旦旦其實就係house blend加soda, 似落完全有佢講嘅菠蘿同柚子味, 好refreshing又唔會過甜。 另外個芝士蛋糕都好重柚子味,而且唔係實的的個種好heavy嘅cheese cake, 咬落仲有啲柚子皮,感覺幾輕盈。呢間餐廳好啱同朋友嚟消磨吓時間,如果座位再舒服啲就更好了。
呢間餐廳好啱同朋友嚟消磨吓時間,如果座位再舒服啲就更好了。