2018-01-01 130 瀏覽
今日我要去觀塘工廠區入d 批發貨,打算順便o係度食埋lunch。我知道同行o既人都仲未慶祝聖誕,得啦等我帶你食好o野啦!Book o左呢間go inside kitchen,一入到去,首先會見到一排shelf,餐廳有寄賣法國洋酒、橄欖油同黑醋,仲有自家出o既書添wo……interesting,唔知講咩o架呢﹖我地被安排坐入一d o既分廳,裝潢有好多木系元素,感覺幾warm。我地叫o左兩個午餐、另外加o左一份前菜同一份甜品。蒜蓉包好香好鬆軟,相信係薯仔忌廉湯o既是日餐湯有拉花哦,簡單地拉出o左一棵聖誕樹,夠晒節日氣氛。黑松露蜜糖雞翼(跟餐加$15,未加一下同) 作為前菜o黎講真係犯晒規,好鬼大隻,同時有住bbq 薄脆o既質感同蜜糖甜美o既口感!我o既主菜係新鮮空運澳洲西冷伴紅酒汁($98),餐牌注明有8oz 哦!雖然比餐牌上另一款美國安格斯肉眼($368,做緊特價$268) 平得多,但味道一d 都唔輸蝕。好厚o既一大塊,肉質飽滿充實;識食一定連埋d 肥膏一齊食啦,入口更充滿牛油o既甘香。另一人叫o既係香煎比目魚扒伴刁草忌廉汁($128),又係標明8oz。我淨係試o左d 魚皮,幾香口,而真

蒜蓉包 (兩個餐份量)
(相信係) 薯仔忌廉湯
黑松露蜜糖雞翼 (跟餐加$15)

新鮮空運澳洲西冷伴紅酒汁 ($98)

另一人叫o既係香煎比目魚扒伴刁草忌廉汁($128),又係標明8oz。我淨係試o左d 魚皮,幾香口,而真係食o個個o既comment 則係幾好食,最緊要係唔鹹,佢最怕出去食o野會好鹹……
香煎比目魚扒伴刁草忌廉汁 ($128)

飲品有個特定menu 的,你叫o野飲o個陣侍應哥哥就會攞俾你。因為想增加神秘感,我叫o左是日餐飲,原來係柚子蜜。精選甜品(跟餐加$12) 可以三揀一,有cheese cake、puff 同焦糖燉蛋,叫o左後者。除o左焦糖面,佢仲瀋o左好多糖霜o係上面啊,呢餐補足聖誕飯算係幾唔錯了吧!
柚子蜜
焦糖燉蛋