2024-04-23 33 瀏覽
星期六梗係要去浪漫一下💕呢間法國餐廳非常寬敞 仲有私人房間可以舉辦聚會😌先叫咗一個dinner set 🥗挪威三文魚他他配三文魚籽及牛油果醬係一個玻璃樽載住 細細個好精緻三文魚好鮮甜 加埋鹹鹹地嘅三文魚子 都幾開胃 女仔應該鍾意食😌🦞龍蝦濃湯熱辣辣嘅龍蝦湯呈現橙色 入口順滑味道鮮甜入邊仲有龍蝦肉添🥩熟成21日阿根廷西冷配干邑燒汁我哋嗌咗五成熟 牛肉呈粉紅色 原本以為好似生得滯 點知原來咬落口同埋切落去係非常適合應該係因為呢個係熟成21日牛扒🫶🏼靚嘅牛扒,有質素保證 所以好林 另外呢度係用炭爐燒牛扒所以牛扒又美麗嘅坑紋紋✌🏼🥥原隻鮮果雪葩呢個真係打卡一流 大量嘅乾冰令到煙霧不斷四出 大大隻嘅椰子🥥載住份量都好多椰子雪葩有椰絲有椰肉少少口感 兩個人食都覺得份量好足😚同埋一個散叫嘅Pasta 海鮮蟹肉闊蛋麵呢個面有好多醬汁 甜甜地 充滿海鮮嘅鮮甜海鮮種類非凡豐富 有煎大蝦、煎帶子、煎鱈魚柳、同埋蜆殼類嘅海鮮🦞其中煎帶子煎得半生熟 有水準大蝦都煎得爽口新鮮彈牙😙另外再叫咗兩杯Cocktail 🍒Lychee Margarita (Tequila, Lychee Liq,Sweet & Sour
星期六梗係要去浪漫一下💕

🥩熟成21日阿根廷西冷配干邑燒汁
我哋嗌咗五成熟 牛肉呈粉紅色
原本以為好似生得滯 點知原來咬落口同埋切落去係非常適合
應該係因為呢個係熟成21日牛扒🫶🏼
靚嘅牛扒,有質素保證 所以好林
另外呢度係用炭爐燒牛扒

呢個面有好多醬汁 甜甜地 充滿海鮮嘅鮮甜
其中煎帶子煎得半生熟 有水準
大蝦都煎得爽口新鮮彈牙😙
另外再叫咗兩杯Cocktail

🍒Lychee Margarita (Tequila, Lychee Liq,Sweet & Sour)
酸酸甜甜嘅感覺好Refreshing
荔枝味道幾充足好飲
🍫Baicolate(Bailey’s,Chocolate,Cream)
無敵嘅選擇😍