2024-03-28 514 瀏覽
一直以為阿叔泰麵主打泰麵船麵,去開大圍見到幾受歡迎,就算夜晚八點幾都需要稍等安排入座,氣氛唔錯真係好似曼谷的泰菜小店,價位平易近人,整體味道都幾高質,一定會再回訪系列阿叔船麵($80)湯底真心高質夠濃郁鍾意食牛就啱河粉係我最鍾意正宗嗰種泰式河粉 夠薄 又唔會太淋牛肉量多有超過7件仲可以其他例如金邊粉、米粉香芒蟹肉炒飯($72)原本想食芒果糯米飯,但係朋友唔想食,所以揀咗呢款蟹肉炒飯配上芒果,芒果勁甜好新鮮炒飯夠乾身粒粒分明,仲有唔少蟹肉,呢個價錢值肉碎生菜包($62)沒有想過份量同平時食開百幾蚊嘅差唔多,生菜新鮮爽口,泰式肉碎調味酸酸辣辣好香口,見到好少人嗌,如果我鍾意食生菜包真係好推薦飲品🍸菠蘿梳打唔會太甜好解辣$26價錢合理—————————————————阿叔泰麵 (積信街) (大圍)大圍積信街31-51號安信樓地下Q號舖—————————————————#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkon

阿叔船麵($80)

湯底真心高質夠濃郁
鍾意食牛就啱

河粉係我最鍾意正宗嗰種泰式河粉 夠薄 又唔會太淋

牛肉量多有超過7件
仲可以其他例如金邊粉、米粉

香芒蟹肉炒飯($72)

炒飯夠乾身粒粒分明,仲有唔少蟹肉,呢個價錢值

肉碎生菜包($62)

飲品🍸

菠蘿梳打唔會太甜好解辣
$26價錢合理

—————————————————

阿叔泰麵 (積信街) (大圍)
大圍積信街31-51號安信樓地下Q號舖

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #asokthainoodles #大圍美食 #沙田美食

___
🥇Follow @eathkgirls