2023-12-05 208 瀏覽
走進呢間小店,一股家庭式的溫馨味道撲鼻而來🍳。首先試咗佢哋的招牌菜—軟滑滑嘅煎蛋夾住厚實的漢堡肉,真係一絕。肉汁豐富,煎到微微嘅焦香,一啖咬落去,嫩滑夾香,欲罷不能。再嚟講講青咖喱,夠晒濃香,椰香味同辣味平衡得好好,唔會蓋過其他材料嘅鮮味,而呢碗咖喱下面,秘密噤噤—一大堆新鮮蔬菜🥦!每啖都食到滿滿嘅菜味,簡直係健康之選。另一邊廂,鹽酥豬排用嘅肉厚實又彈牙,炸到外脆內嫩,啖啖肉感,呢個豬排就真係閃閃發光嘅硬底料理💫。而跟住嚟嘅魯肉飯,呢個呀,米飯粒粒分明,魯肉滋味濃郁得嚟唔膩口,好似一曲深情嘅樂章喺味蕾上演奏。最後,清新嘅水蜜桃果粒愛玉同青蘋果白桃氣泡茶🍑,清甜中帶點淡淡的果香,治癒了肚子,也治癒了心。精打細算嚟到這家小店,滿足咗我嘅味蕾,仲有點小興奮呢,真係街角裏嘅驚喜,推薦比大家,一定要黎試吓!