2019-06-20 46 瀏覽
今日去左調景嶺探朋友仔,順便揾個可以坐底既地方醫肚,同埋可以坐耐D傾計。但商場地方唔係人多無位,就係價錢和食物質素離地。無意中,行到位於彩明商埸街市,有個鋪頭佈局吸引我眼球,黑白格仔加上歐陸背景圖畫,在街市位置中別樹一格;加上鋪名寫住平靚正西餐,所以決定呢間食晚餐。我叫左黑松露野菌帶子扁意粉,而我朋友叫左卡邦尼帶子扁意粉,加十蚊有雞扒。如果大食既人,可以意粉加底都係5蚊,唔食意粉既人唔洗驚,佢可以免費轉飯或者大通粉。因為晚餐關係,没有包飲品,要另7元,我叫了熱奶荼,朋友叫左凍檸茶。佢本來加10蚊有珍珠奶茶,但已經賣哂了。本身奶茶愛好者的我,飲了一啖已經飲了半杯,佢既奶味好濃又唔會蓋過茶味,唔怕削胃喱,仲有飽肚作用! 我留番半杯食埋意粉先飲。果個有位姐姐好有禮貌,好有耐性等我地落單。我地叫左既野,大約十分鐘內送唒上枱,意粉賣相唔錯,仲係高質,拍得住餐廳水準有餘;而味道方面,黑松露野菌帶子扁意粉,有好香既芝士味又唔油;帶子約有4舊度;磨菇蒜料等配料,一D都唔少;雞扒有足料香草,雖然唔大,但雞肉味濃又滑。朋友叫左個卡邦尼帶子扁意粉,佢食左一啖,都話: 唔錯wor! 朋友本身食量大,但佢都有飽

,但已經賣哂了
! 我留番半杯食埋意粉先飲

朋友叫左個卡邦尼帶子扁意粉,佢食左一啖,都話: 唔錯wor! 朋友本身食量大,但佢都有飽肚感覺。我地再口痕痕,叫左兩份柚子雞翼,共4 隻,合共 24 元。呢款價錢有些貴,但呢間鋪一分錢一分貨,佢既柚子味包哂成隻中雞翼,味道可口和有創意,平時食土匪雞翼既人,不彷黎呢間試下柚子雞翼

最後,我地兩個食到好飽,都係168蚊,唔洗200蚊,佢地無加一服務。平過出面既西餐廳好多,真係平靚正
2019-06-19