2019-09-12 54 瀏覽
住開調景嶺既人都知附近商場得兩個,彩明商場同都會駅,可以揀既野食唔多,一到食飯時間排曬長龍,真係好辛苦,美食沙漠並唔係浪得虛名。但自從彩明街市裝修後,都多左幾間小店餐廳。 而其中裝修得最靚既 就係 平靚正 西餐🤣🤣個名好易記。有幾次lunch時候經過想食,都排曬隊,目測全部都係讀緊書既後生仔。 姐就無咁好腳骨力,唔鐘意排隊🤪🤪好幾次無食到。第一次食係下午茶,真係好抵,試左蛋餅連野飲加小食,2個人都係$70左右,但咯次無影相,下次食再補相,食評。今次就收工6:45pm左右,想食,但滿座,要等一等,正當想走之際,有人埋單,工作人員都好快清好枱俾我。坐低,旁邊有點餐紙叫左2個意粉黑椒牛柳粒扁意粉 Hkd$48香蒜肉粒長通粉 Hkd $48額外加左 帶子hkd 15,見平平地都有3,4粒。而且晚餐就係要食好d ,番工咁辛苦😩😩兩碟意粉都好惹味,牛柳粒都好Juicy 食唔停口 枱旁都有好多調味料 :芝士粉,辣椒🌶仔,黑胡椒. . . 但我都無加到 因為本身個果岩岩好叫埋個香脆雞翼$24 四隻上次試過,唔錯,可以翻點之選個皮脆卜卜,雞肉都唔鞋,但如果有多幾種味揀就最好,另一種味係柚子雞翼,有興趣既

坐低,旁邊有點餐紙叫左2個意粉
黑椒牛柳粒扁意粉 Hkd$48
香蒜肉粒長通粉 Hkd $48
😩😩

兩碟意粉都好惹味,牛柳粒都好Juicy
食唔停口
因為本身個果岩岩好

叫埋個香脆雞翼$24 四隻
上次試過,唔錯,可以翻點之選
個皮脆卜卜,雞肉都唔鞋,但如果有多幾種味揀就最好,另一種味係柚子雞翼,有興趣既朋友仔都可以試

叫野飲咯時,侍應話 今日定唔知個餐包埋定點🤪無留心聽 🤣 總之就細size野飲免費,叫左豆漿同可樂

將軍澳調景嶺彩明街1號彩明商場一期1樓彩明街市16號舖