之前去觀塘都會去海濱公園行吓,而呢間餐廳正正係海濱公園附近。事緣有一位朋友之前嚟過,覺得呢度其中一個菜式好好味,想再試多一次,所以今次就約埋朋友一齊試吓呢間餐廳。餐廳可以揀坐戶外,可以望到少少風景,但我哋今次就揀坐入邊芝士雞肉燒忌廉薯仔配沙律呢個就係朋友好想再試多次嘅菜式,表面鋪滿芝士,下面就係雞肉同一層層鋪得好有層次嘅薯仔片,差唔多每一啖都見到拉絲效果香草黃姜蕃茄飯雖然應該係一人份量,但我哋三個女仔share食都啱啱好1/2葡式香辣燒雞配薯條外皮好香脆,但係雞肉有啲偏乾,反而薯條比較出色,粗身而且份量多是日餐湯係蘑菇湯,完全係我想要嘅味道,味道好濃,可以食到一粒粒嘅蘑菇,推薦大家可以叫嚟試吓至於飲品方面,蘋果汁同菠蘿汁都好fresh,個人特別偏好蘋果汁一開始我哋冇留意到,原來星期一有buy 1 get 1 main free優惠,如果大家咁啱都係星期一去食,就可以享用呢個優惠啦至於其他日子都有唔同嘅優惠,例如family weekend,小朋友可以有free main,有興趣嘅朋友可以去試吓!

香草黃姜蕃茄飯

香草黃姜蕃茄飯

雖然應該係一人份量,但我哋三個女仔share食都啱啱好

1/2葡式香辣燒雞配薯條

1/2葡式香辣燒雞配薯條