🍜拉麵 🚹1-4人 🐻#炸物控 🐻‍❄️#新奇控——————🐻🐻‍❄️都唔係蠔愛好者,但「牡蠣不如歸」用蠔做拉麵嘅主角,喺其他拉麵舖好少見,所以都要去試吓😆!牡蠣鹽味🍜拉麵$118先講湯底,頭啖湯有淡淡嘅蠔味;拉麵配有蠔醬,撈勻之後湯就會變濃;麵條幼細,唔係常見嘅拉麵麵條,食落有啲似蝦子麵🤣但配蠔湯非常適合👍🏽配料有偏瘦嘅低溫叉燒,加上一啲火箭菜之類嘅配菜,可惜就無蠔🙈加配咗糖心蛋(+$15),蛋🥚嘅味道調得唔錯,配埋拉麵一齊食,個麵會多啲層次~總括而言,比較適合鍾意蠔同淡味拉麵嘅朋友👍🏽醬漬牡蠣一口飯$68蠔由醬油調製而成,配甜甜哋嘅紫菜同飯,食落好夾又好食👍🏽,但🐻🐻‍❄️都覺得可以唔落青瓜,因為青瓜嘅清新,有少少搶咗醬油蠔嘅味道。牡蠣野菜天婦羅$88天婦羅之中最特別係青椒🫑,入面包咗明太子,咸味就係嚟自明太子,食落有少少辣;天婦羅蠔嘅肉質都依然鮮嫩;其他天婦羅就正常發揮~餐廳環境好寬敞,枱同枱之間有空間感,🪑座椅都舒適,適合面對面一路食、一路傾偈、傾生意。結論:🐻🐻‍❄️覺得小食比拉麵更出彩;所有食物偏淡味,蠔愛好者❤️同偏好淡味嘅朋友絕對要試~不過因為🐻最愛濃味;🐻‍❄️又唔太好蠔,所以未
🍜拉麵 🚹1-4人 🐻#炸物控 🐻‍❄️#新奇控
——————

糖心蛋

總括而言,比較適合鍾意蠔同淡味拉麵嘅朋友👍🏽

牡蠣野菜天婦羅

不過因為🐻最愛濃味;🐻‍❄️又唔太好蠔,所以未必會為咗拉麵再特登嚟😝
2024-01-11
糖心蛋