2022-12-30 228 瀏覽
見到食評嗰個叫蟹,我就偏偏試吓蟹以外嘅泰國菜難得有$500 coupon,我就叫咗泰式菠蘿炒飯豬頸肉炒乾河蝦球炒金邊粉(Pad Thai)椰子雞湯芒果糯米飯因為有三個人食,以為份量好少就嗌多咗澱粉質一嚟到真係領悟到咩叫眼闊肚窄,份量大到呢,真係見識到何謂足料,我覺得四至五個人都夠食🤰今次都唔錯嚟到熱辣辣,所以味道都keep到水準泰式菠蘿炒飯雖然啲飯多到㵼出嚟,啱晒新年有意頭「盤滿缽滿」,但味道有少少失望,菠蘿好少,啲薑黃飯無乜味,有腰果提子乾同小小肉鬆同海鮮,啲飯可能係絲苗所以比較乾身、鞋同無米香豬頸肉炒河其實就係平時茶餐廳啲乾炒牛河咁,豬頸肉比較少,而且味道冇乜驚喜反而三個主食裏面,蝦仁炒金邊粉算係比較好,味道酸酸甜甜,有啲花生同辣椒半碟,開胃容易入口椰子雞湯值得一讚裏面好多雞粒而且椰香味好足叫兩至三人份量每個人都飲到兩碗芒果糯米飯啲糯米飯就比較硬,用匙羹切都要好大力先切開,配埋椰汁同芒果味道都唔差,芒果都算新鮮唔酸講真如果唔係有八五折同$500 coupon都幾貴($626),呢啲澱粉質完全唔值咁貴,可能只能sell份量下次有機會一定要試個招牌蟹💁🏻‍♀️,希望有驚喜整體體驗:5/1
見到食評嗰個叫蟹,我就偏偏試吓蟹以外嘅泰國菜

難得有$500 coupon,我就叫咗
泰式菠蘿炒飯
豬頸肉炒乾河
蝦球炒金邊粉(Pad Thai)
芒果糯米飯

因為有三個人食,以為份量好少就嗌多咗澱粉質

,我覺得四至五個人都夠食🤰
今次都唔錯嚟到熱辣辣,所以味道都keep到水準

椰子雞湯值得一讚
裏面好多雞粒而且椰香味好足
叫兩至三人份量每個人都飲到兩碗

下次有機會一定要試個招牌蟹💁🏻‍♀️,希望有驚喜
整體體驗:5/10
蝦仁炒金邊粉
菠蘿海鮮炒飯
豬頸肉炒河
2022-12-29
40 分鐘 (外賣送餐)
用餐優惠
優惠券