餐廳: 蟹慶
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-11 1236 瀏覽
鍾意食蟹🦀嘅朋友🔊一定要來位於銅鑼灣嘅❤︎︎蟹慶❤︎︎試吓,主打日式蟹料理,店內重有蟹缸添😍保證新鮮👍🏻餐廳環境好舒服,每枱都有兩隻蟹公仔for大家打卡用📸服務招呼一流👍🏻今晚同朋友享用呢個特選會席套餐$1988二人前,好味到哭泣😭超推薦大家來唷👍🏻👍🏻🦀松葉蟹肉三文魚籽沙律🦀擺盤精緻👍🏻沙律菜拌柚子醋,加埋蟹肉同三文魚籽做前菜好開胃,附有芥末八爪魚同蒜子做拌菜。🦀蟹肉多士🦀用隻金色嘅扇型碟上,充滿貴氣,蟹肉同蟹籽鋪滿多士,配上忌廉芝士🧀香脆鮮味。🦀季節刺身三點🦀有赤蝦,深海池魚,大拖羅。新鮮肥美到不得了👍🏻🦀黑魚子海膽蟹肉蒸蛋🦀呢個蒸蛋超好味😭我第一次食到噤好味嘅蒸蛋,蟹肉嘅鮮甜味道加埋超嫩滑嘅蒸蛋,重有黑魚子,海膽,雞肉,鴻喜菇同白果,口感豐富,我唔使3分鐘就KO左。🦀日本時令活蟹🦀北海道原隻毛蟹,蟹蓋上鋪滿晒蟹膏不得了👍🏻毛蟹就拆好晒肉😍配上柚子啫喱同蟹籽,蟹肉細緻纖細加埋柚子嘅清新甜味,一試難忘😋👍🏻跟埋嘅特製水雲醋,點埋來食又係另一番滋味。🦀松葉蟹甲羅燒🦀松葉蟹釀滿蟹蓋🤤簡直就係將一隻嘅蟹精華濃縮在蟹蓋中。🦀浜燒鱈場蟹🦀懶人恩物😄剪好晒嘅蟹腳,燒得好香口,啖啖肉,鮮甜美味。🦀松葉蟹雜

🦀松葉蟹肉三文魚籽沙律🦀

🦀蟹肉多士🦀

🦀季節刺身三點🦀
有赤蝦,深海池魚,大拖羅。新鮮肥美到不得了👍🏻

🦀黑魚子海膽蟹肉蒸蛋🦀

🦀日本時令活蟹🦀

🦀松葉蟹甲羅燒🦀
松葉蟹釀滿蟹蓋🤤簡直就係將一隻嘅蟹精華濃縮在蟹蓋中。

🦀浜燒鱈場蟹🦀
懶人恩物😄剪好晒嘅蟹腳,燒得好香口,啖啖肉,鮮甜美味。

🦀松葉蟹雜炊🦀
上台時重出煙架,超足料超鮮味,稀稠道岩岩好,加埋蟹嘅清香,好食到癲嘅蟹粥🤤

🦀蟹肉南瓜湯🦀
南瓜味濃郁幼滑🤤加入蟹肉令啖湯更鮮甜👍🏻每一啖入口都是南瓜蟹。

🦀甜品🦀
有蕨餅同綠茶紅豆布甸,布甸充滿抹茶🍵香,加上甜甜嘅紅豆🫘,加埋呢個結尾,呢餐飯真係超滿足😍💕
2024-01-09
  • 黑魚子海膽蟹肉蒸蛋