餐廳: 蟹慶
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-09-24 163 瀏覽
🍭星期六放假,去銅鑼灣行下,經過蟹慶,見到佢個人氣推介午市定食「蟹御膳」好吸引🤤属蟹迷嘅我,即刻眼發光🤩試下先🥢有5款刺身,非常新鮮,海膽好鮮甜,冇苦味,帶子食落好creamy, 好味😋幾抵食🥢套餐有味噌湯,沙律,忌廉蟹肉薯餅,天婦羅仿蟹棒,蟹膏豆腐,野菜烏冬,蟹肉茶碗蒸,松葉蟹甲羅,好豐富🤤蟹肉茶碗蒸配料有蟹肉,魚子和元貝,蛋非常滑溜同埋好鮮甜😋松葉蟹甲羅,已經拆咗肉,但分量好少,同圖片相差好遠🙈🙈同埋唔算好鮮甜,一般般🔸炸豆腐 套餐+$20外皮炸到好香,內裏豆腐好滑,加埋個甜甜地嘅汁,幾好食😋🔸三文魚腩Like 社交平台 送嘅,都好肥美😋💫餐廳座位以卡座為主,好闊落,當日Lunch人流唔多,得幾枱,但侍應不停上嚟收拾d餐具物品,感覺好似唔太舒服🙂而食物方面,刺身定食更抵食,真係好新鮮😍而「蟹御膳」就普通了,麻麻地,個野菜烏冬好難食😂😂淡而無味,好健康
刺身定食

蟹御膳

蟹肉茶碗蒸

蟹肉茶碗蒸配料有蟹肉,魚子和元貝,蛋非常滑溜同埋好鮮甜😋

🔸炸豆腐 套餐+$20
外皮炸到好香,內裏豆腐好滑,加埋個甜甜地嘅汁,幾好食😋

🔸三文魚腩
Like 社交平台 送嘅,都好肥美😋

刺身定食
蟹肉茶碗蒸