2018-05-16 335 瀏覽
之前朋友帶我黎食過一次嫁喇,但我覺得真係太好食喇,所以一係灣仔就好自然想黎呢間餐廳食飯。哈哈,一如既往我都係叫我既摯愛 - 海老虎拉麵。個湯底非常濃郁,蝦味好出,但又唔會腥。不過如果怕太重口味既朋友可能唔太岩,因爲呢個拉麵真係我食過最濃郁既蝦湯底拉麵。個麵上面仲要鋪滿櫻花蝦,係多到見唔到其他料,所以個湯底可謂十分足料。而且麵條非常彈牙,吸埋d汁簡直一流。朋友果個係黑虎拉麵,黎到已經聞到好強烈既黑蒜味。食落並無聞落咁重黑蒜味,但都同其他拉麵一樣,湯底依舊係好濃郁。麵條朋友揀左幼麵,所以麵條容易吸到d汁多d,大家可以根據自己既喜好揀選返自己鍾意既麵質。另外我地仲叫左碟餃子,可能因爲係自家製,所以比一般餃子多餡,非常足料。最後都係要重提海老虎拉麵,因爲實在太愛佢,哈哈。

海老虎拉麵

黑虎拉麵

餃子

最後都係要重提海老虎拉麵,因爲實在太愛佢,哈哈。
2018-05-13
海老虎拉麵