2019-01-08 5711 瀏覽
今晚約左墨丸米同佢慶生,她提議食這間餐廳,但因為無得訂位,只有排隊等位,所以唯有提早去排隊。好彩安排了卡位比我地,卡位坐得闊鬆。不過有90分鐘用餐時限,並要加一收費。時間-到就會請客人埋單,並提醒用餐時間已到。我地遲左5分鐘走,已經比侍應用凌厲眼光望住視意叫我地走,我地不敢怠慢拿拿臨走人。我地三人叫了set dinner, 有龍蝦湯,主菜,桃茶,另外加了蛋糕,叫set優惠只需$18,但散叫蛋糕每款都係$38,覺得抵食!龍蝦湯 - 好creamy, 有少許龍蝦肉,好飲3小時慢烤法國肥雞(半隻)$178 - 賣相好吸引,份量比想像中大,還聞到香噴噴烤雞味,雞肉厚身但不太肥,肉質雖然有少少鞋,但雞肉吸收了香草等調味醬料,整體上味道不錯卜卜脆炸魚薯條$158 - 比想像中大份,魚炸得卜卜脆,粉漿不算厚,不會粉多過魚,也不太咸,魚肉厚身不鞋口法國鵝肝牛肉漢堡$168 - 鵝肝煎得甘香,漢堡吸收了鵝肝油,食落更香濃,另外包身烘得香軟粗身薯條係用真薯仔做,炸得香脆可口抹茶蛋糕 - 蛋糕高身大件,賣相吸引-食第一啖,不禁講了—句'好好好食呀'蛋糕好鬆軟,抹茶香濃又不太甜,正呀士多啤梨蛋糕 - 賣相-流
龍蝦湯 - 好creamy, 有少許龍蝦肉,好飲

粗身薯條係用真薯仔做,炸得香脆可口

抹茶蛋糕 - 蛋糕高身大件,賣相吸引
-食第一啖,不禁講了—句'好好好食呀
'蛋糕好鬆軟,抹茶香濃又不太甜,正呀

士多啤梨蛋糕 - 賣相-流
蛋糕上有枝針筒用來將士多啤梨醬咭入蛋糕裡,好好玩哦
味道方面也是超好食,蛋糕好軟熟,cream好滑,不會—味死甜,回味

以這個價錢吃到這麼高質素蛋糕,超值呀
雖然服務-般,但味道取勝!
龍蝦湯

法國鵝肝牛肉漢堡

卜卜脆炸魚薯條

3小時慢烤法國肥雞(半隻)

strawberry cake

matcha cake
2019-01-06
3小時慢烤法國肥雞(半隻)
strawberry cake
matcha cake