2017-10-11 67 瀏覽
今天放假走去行元朗一田,但人太多行走一陣就走,但附近都好多嘢睇行行下見到一間自稱九洲第一嘅拉麵店就想試下本人都幾鍾意食拉麵,人到去座落近廚房位置睇下咩環境先入面係開放式廚房,衞生方面要求一定要高,但做成點好易睇到睇返食物方面係大商場入面算平,拉麵軟硬度和是否走青都有得選擇到主角出埸,叫咗個豚骨拉麵一試之下雖然唔算難食不過九洲第一就有點失實湯底唔算濃郁,相比以豬⻣湯底作主打嘅台風和焰拉麵算失色好多,而上菜速度唔算快,係未爆場情況下都要等(湯底材料都準確好嘅情況下)作為飲食同業我明白咩原因,不過唔講速度員工方面有點問題,樓面上班補妝 廚房員工玩頭巾,你可以話我雞蛋挑骨頭,但日本公司應該非常嚴格,感覺上名不符實評語:如果唔係自稱九洲第一都唔會咁失望,衛生方面其實算滿分(因為玩頭巾扣分數)服務普通唔算好,簡單講評分比ok算係比多
行行下見到一間自稱九洲第一嘅拉麵店就想試下

本人都幾鍾意食拉麵,人到去座落近廚房位置睇下咩環境先

入面係開放式廚房,衞生方面要求一定要高,但做成點好易睇到

豚骨拉麵

到主角出埸,叫咗個豚骨拉麵一試之下
雖然唔算難食不過九洲第一就有點失實

2017-10-11