呢餐係之前慶祝男朋友生日而食😘❤!因為我計劃去食high tea set所以諗下睇下揀下最後就決定去我已經放入to-eat-list超長時間既ATUM Restaurant試下😆❤我仲早咗2日打電話去book定比餐廳請佢地預備定寫句happy birthday😆❤!(男朋友本來諗仲住自己打去😂我仲心諗點解佢咁都get唔到我係別有意思😂😂!!)•❤High tea set $408 for 2(included 2 drinks)(+10%):個擺碟完全係好似藝術品咁靚咁精致既high tea set😆❤! 感覺廚師好用心去設計個set既presentation😆❤呢度既tea set係一板咁上桌,所以第一下望到呢24件咸甜點就特別覺得壯觀😍❤!個set既咸甜點大約各佔一半,而且都有好多款,-⭐咸點:有煙三文魚薄餅﹑蟹肉青瓜﹑蝦芒果青瓜﹑魚子醬鵝肝蝦餅同迷你三文治⭐甜點:macaron﹑迷你鬆餅﹑芝士蛋糕﹑朱古力撻同紫薯撻~😆咸點方面,我個人最鐘意係煙三文魚薄餅同蟹肉青瓜😍! (煙三文魚純粹個人偏好😂而蟹肉青瓜就因為好清新夠refresh👍🏻👍🏻👍🏻)。甜點呢,我最鐘意紫薯撻,淡淡紫薯香
呢餐係之前慶祝男朋友生日而食😘❤!
因為我計劃去食high tea set
所以諗下睇下揀下

咸點方面,我個人最鐘意係煙三文魚薄餅同蟹肉青瓜😍! (煙三文魚純粹個人偏好😂而蟹肉青瓜就因為好清新夠refresh👍🏻👍🏻👍🏻)。甜點呢,我最鐘意紫薯撻,淡淡紫薯香又唔太甜膩好好食~😆

⭐仲有就係,喺呢份high tea set上桌之前餐廳會先上2個沙律比客人開胃一下同清一下味蕾,個沙律都好ok👍🏻👍🏻
就係咁~2份沙律+1個high tea set+2個drinks就同男朋友一邊傾計一邊食tea過咗個愉快既下晝同pre-birthday😆❤
大家邊個未試過既快啲去試下喇😆❤!!
High tea set
2019-06-13