2022-08-13 164 瀏覽
夜晚經過荔枝角,試下依間自家制pizza。嗌咗個二人套餐,包湯 頭盤一款 兩款主菜 兩杯飲品 加錢可加甜品。個湯賣相唔夠靚 而且係椰菜湯 所以無試到頭盤@大蝦凱撒沙律 正常發揮 有四隻彈牙大蝦 菜亦新鮮 係沙律醬唔夠主菜一@厚切煙肉鮮手打麵 佢係手打麵嚟 啫係唔好諗住佢係意粉質地 反而係似粗身硬版上海麵質地 麵粉質地好重身 可能手打關係 其實我鍾意硬麵嘅 不過硬係覺得佢唔似意粉 反而有啲似橡筋硬口 但同行友人覺得超好味 真係見仁見智 個汁係茄汁 味道唔錯嘅配合埋厚身煙肉 但就嫌煙肉似厚肉絲多過煙肉但相信好厚肉者會鍾意嘅主菜二@芝士四重奏薄餅依個薄餅係薄批 私心好鍾意薄批 而且有啲似意大利軟包質地 我覺得好好味 濃濃嘅䶢香芝士充滿住 但佢嘅藍芝士味最突出 基本上主調係佢 已經遮蓋哂其他芝士味 但整體都係好好食 鍾意濃烈芝士味朋友會啱口味 但唔太鍾意濃濃芝士者就唔建議嗌依款 我仲不停加黑椒同辣椒碎 勁好味甜品@自家造意大利芝士蛋糕 依個都幾失色 完全無tiramisu 嘅味道 只有佢嘅樣子 淡而無味咁 唯一讚嘅係個餅底 個人幾鍾意喱個脆底 但真係要重新調校返啲味先得 要咖啡味無咖啡味 要甜
夜晚經過荔枝角,試下依間自家制pizza。

個湯賣相唔夠靚 而且係椰菜湯 所以無試到

頭盤@大蝦凱撒沙律 正常發揮
有四隻彈牙大蝦 菜亦新鮮 係沙律醬唔夠

主菜一@
但相信好厚肉者會鍾意嘅

主菜二@
芝士四重奏薄餅

甜品@自家造意大利芝士蛋糕 依個都幾失色 完全無tiramisu 嘅味道 只有佢嘅樣子 淡而無味咁 唯一讚嘅係個餅底 個人幾鍾意喱個脆底 但真係要重新調校返啲味先得 要咖啡味無咖啡味 要甜味又無甜味

飲品其實包兩杯 我哋嗌咗同款熱伯爵茶 佢俾咗一壺我哋自己分 唔知嗌兩款係咪會有兩壺呢?感覺會抵啲
椰菜湯
大蝦凱撒沙律