2024-01-27 330 瀏覽
想當然爾,今次嚟到葵芳嗰間有名嘅冰室,頭先揀咗幾樣叫好聽又夠晒港式feel嘅下午茶。唔顧我個肚,試咗嗰個名聽落霸氣嘅地獄汁雞扒飯,真係一份又香又辣,雞扒厚嘅入味,叫人食落去埋汁郁指👌🏻,飯嘅部分都一啲唔馴,吸咗汁仲係保持得彈牙。飲品揀咗杯港式奶茶,夠哂香滑,飲一啖暖笠笠,正喎!另外,本身嗌嘅脆脆肉絲炒麵一出場就攞咗我一個眼神,置啲麵係鋪滿晒肉絲,每丁麵都包住咗啲滿滿嘅滋味。肉嘅質感好有嚼頭咁,再加上麵嘅脆卜卜,款款都係精彩,真係叫人兩碗都唔夠㗎😋!食完個腦海裡面浮現兩個大字 - 值得!無論係地獄汁雞扒定係脆麵肉絲,一流!🔥 下次有得掃街,肯定會返嚟support,仲要拉埋班friend一齊嚟試下其他唔同款!