2024-04-13 161 瀏覽
KCC係由葵興區的工廈活化而成,有唔同國家的美食,食完仲有得順便shopping添!又新又靚嘅商場,搞到我想西餐添,朋友就叫我試下Season. Cafe。嚟到8樓,一出lift就見到好寬敞明亮的文青feel Cafe 😍 座位有分室內室外,室內啱食飯,室外就啱哂同朋友仔買杯咖啡☕️望住城市景色慢慢傾偈!一句講曬,啱哂打卡!❤️🥹野食方面,可以散叫,又可以套餐。❤️❤️❤️南瓜餐湯+法包南瓜味好濃郁!配埋牛油蒜蓉包,好似點緊南瓜汁咁😍❤️❤️❤️推薦:南美香料炸雞塊好驚喜!雞塊的炸粉已經溝左南美香料,外脆內軟,配埋有少少芥末的醬汁,完美💯我會為左呢個南美炸雞再特登返嚟食!❤️❤️❤️推薦:傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯香草羅勒的汁做到好好!每粒米飯都吸收哂香草的靈魂,我好肯定個燴飯一定係由生米慢慢燴煮而成!喜歡香草的人唔好錯過!❤️❤️❤️帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉個香草羅勒燴飯太正啦,我哋2個人爭住食哂,忍唔住再叫埋佢嘅羅勒忌廉汁意粉!估唔到又得喎,不過鍾意濃郁香草味嘅人都係推薦返個燴飯,粒粒飯都係香草精華❤️❤️❤️ SEASON. 經典手打(美國)牛肉芝士漢堡配薯條個套餐仲有雪糕,一定夠飽,真係捧住個肚返屋企🙈❤️

一句講曬,啱哂打卡!❤️🥹

野食方面,可以散叫,又可以套餐。

❤️❤️❤️南瓜餐湯+法包

南瓜味好濃郁!配埋牛油蒜蓉包,好似點緊南瓜汁咁😍

❤️❤️❤️推薦:南美香料炸雞

我會為左呢個南美炸雞再特登返嚟食!

❤️❤️❤️推薦:傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯

喜歡香草的人唔好錯過!

❤️❤️❤️帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉

個套餐仲有雪糕,一定夠飽,真係捧住個肚返屋企🙈❤️

食完野仲可以繼續係KCC shopping!商場好用心佈置,都有好多打卡位,值得一嚟!

• 南美香料炸雞塊
  • 傳統意式香草雞胸肉羅勒意大利飯