2021-10-25 1182 瀏覽
終於有時間可以黎到葵廣美食廣場👼🏻 行咗一陣買完衫之後,就決定要掃街😈 今次兜兜下就去咗一間主打日式小食既小店🎌 Menu: 每樣食物都係即叫即炸,而係我等緊啲炸物既時候,竟然俾我無意中見到呢個小店有張由Japan External Trade Organisation 認證既「Japanese Food and Ingredient Supporter」證書,令我既expectation又提高左😈🇯🇵 我一共order左三款小食,全部唔使10分鐘就已經ready好~ 去到食物到手個刻就有啲淆底🤭 點解會全部都嗌左炸野🔥 唔想喉嚨痛ah🙈🙈🙈 1️⃣ 一口炸芝士 ($20 / 4粒)一開始仲有少少擔心會唔會好油膩,但食落口完全無呢個問題😍 芝士內餡仲有少少流心,一個人食晒4粒都唔會有厭嘅感覺😛2️⃣ 和牛薯彈 ($16 / 1件)雖然和牛既份量唔算佔個薯餅既比例好多,食得出啲薯蓉好綿😌3️⃣ 脆炸廣島蠔 ($24 / 2件)食炸蠔點可以無沙律醬😆 不過食第一隻嘅炸蠔時候,為咗試真啲佢嘅原味道就無點沙律醬,咬開完全唔腥!👏🏻 亦無炸到隻蠔中間完全乾晒,仍然保持住一定既濕潤度☺️🦪

Menu:

1️⃣ 一口炸芝士 ($20 / 4粒)
一口炸芝士

2️⃣ 和牛薯彈 ($16 / 1件)

雖然和牛既份量唔算佔個薯餅既比例好多,食得出啲薯蓉好綿😌

3️⃣ 脆炸廣島蠔 ($24 / 2件)

2021-10-22
一口炸芝士