2017-11-02 558 瀏覽
最近同事去澳門玩,談論起葡國菜,突然興起好想食。想食正宗葡餐又唔一定要坐船過大海嘅,有朋友推介過呢間咪走雞,而家仲由西貢搬咗出尖沙咀,非常方便。🍞橄欖多士坐低每枱都會有多士同橄欖。多士好脆,可以用嚟配牛尾食。🐂砵酒炆牛尾牛尾炆得好冧好入味, 個汁好濃郁, 蘿蔔等配菜都好出色。夾住多士食連汁都撈埋唔會嘥😋。🧀 爆芝馬介休球馬介休球就食得多,有芝士係入面嘅都係第一次食。 炸得香香脆脆,外皮唔會太厚身。Size比普通馬介休球大一倍,砌開有好多芝士流出來。 本身係芝士控,所以勁like呢個爆🧀馬介休球👍🏻🍝葡式海鮮意粉味道酸酸甜甜好開胃,海鮮好多,用料十足。食完主菜當然要試下甜品啦試咗兩款熱嘅甜品:🍞葡式西多士葡式芝士多士加上砵酒肉桂醬🍞外脆內軟,好香口。食起上嚟,完全唔覺得油膩。🍴 廚師專業推介就咁睇個名雖然唔知佢係乜,不過真心推介呢個甜品😋 脆薄嘅酥皮紙包住香軟嘅香蕉,再加入咗薑汁, 估唔到香蕉同薑係可以咁match㗎!最後加埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,成個甜品非常之有層次。可惜訂枱時冇預訂埋🐷葡式烤乳豬, 下次有機會會再試。 是次推介:🐂砵酒炆牛尾🧀爆脂馬介休球🍴廚師專業推介

🍞橄欖多士
坐低每枱都會有多士同橄欖。
多士好脆,可以用嚟配牛尾食。

🐂砵酒炆牛尾
砵酒焗牛尾

🧀 爆芝馬介休球
爆芝馬介休球

🍝葡式海鮮意粉
葡式海鮮意粉
味道酸酸甜甜好開胃,海鮮好多,用料十足。

食完主菜當然要試下甜品
試咗兩款熱嘅甜品
🍞葡式西多士
葡式西多士

🍴 廚師專業推介
廚師專業推介

可惜訂枱時冇預訂埋🐷葡式烤乳豬, 下次有機會會再試。
是次推介:
🐂砵酒炆牛尾