餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2017-01-19 1488 瀏覽
夜晚經過灣仔附近,醒起華星第一間店就係附近,所以就選擇去呢間位於克街既華星。同旺角分店好唔同,灣仔既華星店面比較大,內裡既位置亦比較多和寬敞。牆上貼滿左好多唔同既poster,仲有唔少明星既簽名,睇黎係唔少明星既喜愛!同朋友一人叫左一個常餐($40),入面包括左叉燒意粉/ 通粉、火腿煎蛋、牛油多士、咖啡或茶。我就選左通粉奶茶,仲有華星一直都好sale佢地係用心做好炒蛋,當然要特登叫炒蛋啦!唔駛多耐,整個餐就送左黎,朋友叫意粉,反而等左差唔多10-15分鐘先到不得不說,我對灣仔華星係有d失望,可能一直都食開旺角華星,所以諗住灣仔分店只會好,唔會差。粉麵份量依然係多,但係叉燒既份量就只有幾片,而且顏色煮得發白,淡而無味,唔知係唔係因為我地太夜(大約8點左右)黎食既關係。炒蛋一一般般,係比較滑,但唔算十分叫人回味。奶茶就唔錯,顏色偏淡,奶味重D。總捨而言,大概係因為旺角店比較好,所以先會對灣仔分區比較失望吧,下次會去番其他分店食
常餐
常餐