2019-06-14 872 瀏覽
這店在西營盤的年代有試過想入內但因為客人太多要等位, 那次棄權了,一眨眼幾年後發現她以中型店舖在下半山位置開了這間面積頗大的中上路線洋齋鋪, 內裡格局似”cafe + bar” 由於係午餐時段, 所有應該在Cafe出現嘅客人都會在這店見到, 我們沒有訂位只是walk in 所以沒有卡座,被安排上閣樓坐高櫈, 望落整個大廳這樣我們反而覺得更適合, Jpn Gyoza餃子$80 比較特別的是個汁同用來裝飾的紫色迷你香草,但取價又真的比較..., 怎麼說呢, 如果大家有在超市買過日本王將餃子回家煎來吃的話 , 質地跟餡料很類似, 而幾根香草及餃子汁值唔值呢個價?! 或者有人煎埋俾自己食應該俾呢個價啩!招牌沙律 Sigmature Salad $125 沙律份量夠大果然係"招牌" 菜全部新鮮, 最難得的是這裡食到從未食過如此嫩的羽衣甘籃菜葉, 這裡的買手確有一手,Signature Mixed Mushroom Linguine $208 雜菇意粉都係正常好味的, 只要大腦背後不要計算食物成本的話, 這價位將會變得正常同合理, 儘管是這樣, 我估計自己還是會找籍口來試其他菜式!

2019-05-12
  • 招牌沙律