7月1號跟教會小組參加本地遊,安排在雅敘閣食自助午餐!這次自助餐中,菜芯老又唔新鮮,跟住老婆同我講忌廉湯好難飲,我試咗三啖,果然如她所說超難飲!我由7月1號晚八點幾至7月2號下午兩點,總共肚屙咗八次,我老婆都屙咗五次!問返幾個當日一齊參加的教會朋友中,有一個竟然屙十次,一個六次,一個四次,一個三次,又有一個兩次!真的有理由相信是食物質素或衛生出現了問題!唉,原定安排了喺另一間酒店食,只因為嗰間酒店餐廳座位唔夠,先至轉食雅敘閣!我廿幾年前喺呢度食過一次是ok的,想不到今次竟然令我身體不適,幸好唔使睇醫生! 我也反映了此事,及後酒店一個男客戶總監打電話向我了解,我也詳述了這些問題,他已為此向我致以深切的歉意!
自助餐
2020-07-01
  • 青口,杏仁露,燒賣