限聚令放寬咗之後,終於可以成班朋友一齊出去食飯啦,最啱就梗係一齊食 comfort food 慶祝吓 🎉Texas Burger 係旺角荃灣都有分店,兩間都選址商場內,雖然荔枝角分店開係工業大廈,不過隔離就係 D2 place,同樣方便~店內環境寬敞,霓虹燈牌加上工業風裝修 lunch 都已經覺得幾好 feel,相信夜晚嚟感覺更正❣️-Lunch set 包左餐湯同飲品,是日係蘑菇湯,飲落粒粒蘑菇碎幾足料。飲品就最大路檸茶檸水汽水等唔洗加錢,想試其他可以補少少錢轉。-🔸大蝦冬陰功意大利麵 $138用上咗扁意粉掛汁能力頗高,冬陰功味道 ok,少少辣辣地。大蝦彈牙之餘口感特別(唔識形容但係是正面的😂),個人其實偏好呢種多於太爽嘅蝦肉,私心加左少少分😛-🔸招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡 $128brioche bun 微脆、牛肉係厚切、煙肉係我最愛嘅香口薄脆款,加上芝士、生菜、洋蔥圈 and 重口味 bbq sauce 成件事💯薯條外脆內軟,灑上左調味粉極度香口,點上茄醬就算係粗薯我都無辦法 say no ⋯ 真心好食🥹-🔸Mini Platter 跟餐+$38有啲洋蔥圈、一隻雞翼、一隻雞鎚,雖然係
🔸大蝦冬陰功意大利麵 $138
🔸招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡 $128
🔸Mini Platter 跟餐+$38
有啲洋蔥圈、一隻雞翼、一隻雞鎚,雖然係炸物都唔會太油膩
🔸Daily Dessert 跟餐+$28
是日為檸檬 muffin,口感比坊間麵包舖買的鬆軟,面層灑上咗檸檬糖漿及糖霜增加檸檬味和口感。所謂甜品雖看似簡單以為 hea 9 你,食落就可以從細節感受到花左小心思唔係求其比件 muffin 交差就算,整體有小驚喜可以一試。
🍹焦糖奶茶
🍹蜜桃香橙特飲
總結:食物水準不錯,特別推介 burger with fries,已經有啲掛住想 encore🥹

大蝦冬陰功意大利麵
Mini Patter