餐廳: 牛牛日式火鍋放題 (海之戀商場)
資訊:

臨近月尾 真係好想食返餐好嘅慰勞自己💆 呢晚同友人嚟咗呢間喺海之戀商場嘅火鍋店 我哋揀咗level 3嘅澳洲和牛放題🫶🏻鍋底呢間火鍋店嘅鍋底係一人一鍋 啱晒我同朋友可以各自選擇自己鍾意嘅鍋底🍲 朋友就揀咗意熟成番茄鍋 味道好香🥫 我就揀咗膠原豬骨鍋 食落唔會好鹹 我覺得配牛肉就啱晒肉類呢一個套餐包括埋Level 1 and 2嘅肉類 所以夾埋都有成10款可以揀㗎👍🏻 當中包括有澳洲和牛 澳洲黑安格斯 極上牛舌 丹麥王樣牛小排 丹麥封門柳 西班牙伊比利亞豚肉 澳洲綠草原羊肩肉等🐑 我就最鍾意澳洲和牛同埋羊肩肉 食落口真係好嫩滑 而且肉味香濃海鮮呢個套餐仲包括海鮮🦐 海扇貝 紐西蘭青口 明太子墨魚滑 越南鳳尾蝦 肉質彈牙 仲好大隻添呀自助區食物種類都幾多元化 蔬菜區同埋唔同嘅丸都可以喺外面搵到 呢度嘅蔬菜都幾新鮮🥬 仲有自家製韮菜餅 粒粒飽滿 點少得打邊爐必備嘅響鈴卷🥳 索晒啲湯底😻熟食區幾欣賞呢度嘅熟食區 有好多款滋味小食😄 當中我最鐵意滷水雞翼 滷得好入味 仲有香辣脆雞翼 黃金雞塊 入面仲keep到有肉汁🐥 仲有QR code落單嘅明太子吉列蝦同埋榴連皇炸彈 即叫即炸 上枱時好熱辣辣飲

鍋底

肉類

海鮮

自助區

熟食區

飲品
呢度有兩大個雪櫃裝住唔同類型嘅飲品 我哋嗌呢一個餐仲有日本ASAHI啤酒任飲添🍻 真係啱晒暢所欲言一番 仲可以用橙色杯斟外面嘅sake🍶

好喜歡呢度嘅火鍋真係一人一鍋 牛肉嘅質素都好唔錯 仲有酒精飲品嘅任飲 算係幾抵食🥰