2023-10-30 177 瀏覽
因為我今日真係好忙啦 冇辦法夜晚同屋企人慶祝生日所以匆匆忙忙訂咗呢間餐廳 睇Menu呢一間都可以講係主打輕食 偏向左西式同埋日式 屋企人揀咗嘅係一個可以自選嘅日本set 上面有晒前菜小食同埋煮食仲有一個甜品 我自己就揀咗西式係一個孫總麵包再加煙肉炒蛋 講吓個味道先 平時去一啲舖頭食酸種麵包 沒有一種好韌嘅感覺 好難咬開個邊 呢一間嘅處理方法係用牛油將佢煎香 之後先至放上配料 咁老實講 一般配料一定有啲濕潤 但係因為佢煎咗塊麵包令到食落去口感好鬆脆 同外邊食到嘅一啲都唔一樣值得一讚 屋企人叫咗係一個煎魚嘅烏冬 唔知係調味定係乜嘢呢 鯊魚食落去個質感好似雞肉 我同屋企人就好鍾意 二日式set裏面嘅甜品有一個小小嘅和菓子 睇到個顏色你哋個感覺應該係覺得甜到就快要死 但係出奇地啱我口味 但係大家覺得點呢就要試咗先知 另外我仲叫咗一杯ice Moha 對於我嚟講非常之好因為我唔鍾意飲甜嘢 但係如果大家需要有一定嘅甜度可能就要要求餐廳比糖水你啦 成間餐廳最令我感到滿意嘅係喺我已經到咗餐廳之後 餐廳再主動打電話俾我 問我有冇需要order蛋糕同埋需唔需要寫上生日快樂嘅字樣 咁樣避免咗慶祝生日而喺生日
講吓個味道先 平時去一啲舖頭食酸種麵包 沒有一種好韌嘅感覺 好難咬開個邊 呢一間嘅處理方法係用牛油將佢煎香 之後先至放上配料 咁老實講 一般配料一定有啲濕潤 但係因為佢煎咗塊麵包令到食落去口感好鬆脆 同外邊食到嘅一啲都唔一樣值得一讚 屋企人叫咗係一個煎魚嘅烏冬 唔知係調味定係乜嘢呢 鯊魚食落去個質感好似雞肉 我同屋企人就好鍾意 二日式set裏面嘅甜品有一個小小嘅和菓子 睇到個顏色你哋個感覺應該係覺得甜到就快要死 但係出奇地啱我口味 但係大家覺得點呢就要試咗先知 另外我仲叫咗一杯ice Moha 對於我嚟講非常之好因為我唔鍾意飲甜嘢 但係如果大家需要有一定嘅甜度可能就要要求餐廳比糖水你啦 成間餐廳最令我感到滿意嘅係喺我已經到咗餐廳之後 餐廳再主動打電話俾我 問我有冇需要order蛋糕同埋需唔需要寫上生日快樂嘅字樣 咁樣避免咗慶祝生日而喺生日嘅主人翁面前order蛋糕俾佢嘅尷尬 另外要提一提大家如果喜歡有酒味嘅turmisu 不妨試吓 呢樣都係一樣推介食物
🫶🏻🫶🏻 對我而言呢間餐廳值得推介