hello南豐紗廠!👋 café甜品menu有特色 主食多花款 我會特別喜歡 呢度做到 紗廠文創vibe令氣氛更寫意🎐🐟Baked miso halibut, chicken cartilage meatballs, rice 💰HKD135 (Rating: 8/10)幾滿意👍魚肉滑嫩有厚度 鹹度剛好 配雞肉餅有新鮮感 湯內有菜與粉絲 日本米上有飯素🍚再加上日式蒟蒻配蓮藕等雜菜🥬好家庭定食feel但配搭唔普通🍝Gemelli oll puttanesca with lightly fried tuna💰HKD110 (Rating: 6.5/10)吞拿魚好食嘅🤔但可能見好多人試 所以有期望 最後覺得意粉唔太對我口味 質感粉 醬汁偏向純茄膏味道🍅整體欠理想中的煙韌/蛋香 加上醬汁補救唔到 更顯單調 🍰Mandarin, cheesecake, almond, custard,joponese pepper yuzu sorbet💰HKD72 (Rating: 8/10)款款甜品都好特別 不過都係被蜜柑吸引 好掛住日本🇯🇵柑肉夠甜 上有custard 下有芝士蛋糕 側邊有餅碎 柚子雪葩

款款甜品都好特別 不過都係被蜜柑吸引 好掛住日本🇯🇵柑肉夠甜 上有custard 下有芝士蛋糕 側邊有餅碎 柚子雪葩 單講都知口感豐富🤤每個元素之間比重恰當 賣相亦精緻 分量好足 清新得嚟有心思🧡

🍵Matcha Latte (soy milk)💰HKD48 (Rating: 7.8/10)
又挑戰叫好易難飲嘅豆奶base🤭唔錯 算係香港少數好飲豆抹 抹茶夠濃 微苦 青味重 如果大杯多少少就好

🌹Rose Latte💰HKD46 (Rating: 7/10)
叫少甜 所以冇咁多糖漿 玫瑰香自然唔太濃 正常奶啡 記憶點唔特別重 覺得其他飲品會出色啲

店內寵物友善 當時後面枱坐咗隻好乖嘅柴犬 勁可愛😆據我所知 店名こばね(kobane)意思應該係”小羽毛” 好配合到同迷你毛有聯繫 但不全然相同的style✨
  • 蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩