2024-03-31 28 瀏覽
一直都bookmark咗好耐呢間餐廳,事關佢個環境真係好浪漫,除咗每個位隔離有水母可以一邊食飯一邊欣賞之外,仲可以行入啲參觀大啲嘅水母館,成件事勁夢幻🥰🌟 ARCTIC SET $488/位我同男友分別嗌咗個set同啲a la carte,即刻睇下我哋嗌咗啲咩👇🏻✨ 芝士番茄田園沙律呢個沙律食落好新鮮,以去皮番茄仔、無花果、芝士同沙律菜組成,加上黑醋點綴,令沙律味道更加豐富,清新又開胃。✨ 蟹肉龍蝦湯以四小時熬製嘅超濃郁龍蝦湯,湯底濃郁鮮甜,蟹肉同龍蝦湯味道好夾,仲配上意大利香草包,包身鬆軟,點湯一齊食增添口感同層次☺️✨ 軟殼蟹意大利飯一上到嚟我哋都嚇親,冇諗過佢嘅軟殼蟹咁大份🤤 軟殼蟹少有地炸得好香脆,配上意大利飯好開胃,入面仲加咗唔少西芹粒,另個飯食落更香,不過唔食西芹嘅朋友仔就要小心嗌啦🤪✨ 精選甜品另外,個餐仲包咗精選甜品,今次嘅甜品係咖啡奶凍,賣相好靚,咖啡同奶味混合得剛剛好,唔錯!🌟 香煎法式鵝肝配紅莓醬 $188除咗個set之外,我哋另外嗌咗鵝肝做appitezer,呢個價錢嚟講有少少貴,不過好彩都非常好食,鵝肝煎得啱啱好,外脆內軟。紅莓醬嘅酸甜味同鵝肝嘅濃郁相輔

🌟 ARCTIC SET $488/位

✨ 芝士番茄田園沙律

✨ 蟹肉龍蝦湯

✨ 軟殼蟹意大利飯

✨ 精選甜品

🌟 香煎法式鵝肝配紅莓醬 $188

除咗個set之外,我哋另外嗌咗鵝肝做appitezer,呢個價錢嚟講有少少貴,不過好彩都非常好食,鵝肝煎得啱啱好,外脆內軟。紅莓醬嘅酸甜味同鵝肝嘅濃郁相輔相成,非常夾🤤

🌟 香煎比目魚配法式雜菜 $298

比目魚外層煎得金黃酥脆,魚肉超級鮮嫩。配上煎到超脆嘅魚皮一齊食,超級好食😋 法式雜菜平時較少食,全部都好新鮮,同魚肉搭配得恰到好處,好滿意👍🏻