2021-02-27 96 瀏覽
有冇人同我一樣好鍾意食川菜,而呢間係ToNick主音恆仔開嘅⠀喺荃灣應該開咗都一段時間,位置雖然唔偏僻,附近就係街市,但因為係樓上舖,平時行經完全唔會望到佢🤧 lunch time上到去都係小貓三四隻,員工多過食客🤨⠀🐟 招牌酸菜魚 連白飯 $88!!!!呢個好食!!!! 8/10湯底夠酸而且味道豐富,唔會係死酸/辣,兩者平衡得啱啱好,而且味道都香,就咁飲都唔會覺得太油膩,魚片份量唔少,而且夠晒滑溜,最重要係冇骨🤓 唯一略嫌唔夠多酸菜~ 酸菜魚入面亦有薯粉,perfect match! 唔食個飯都完全夠飽,分分鐘兩個女仔食都夠~⠀🍲 麻辣風雲湯薯粉配肥牛鴨血 $53麻辣湯底反而冇乜特別,酸辣湯底完勝,而且肥牛同鴨血嘅份量比較少,每樣得兩片,味道正常發揮~

🐟 招牌酸菜魚 連白飯 $88
!!!!呢個好食!!!! 8/10