2019-05-16 47 瀏覽
#LuBie荃灣#LuBie港式#LuBie海鮮🔽香港人鐘意打邊爐就已經係出晒名嫁啦,而熱愛海鮮既程度亦都不下於打邊爐,有咩好得過將呢兩樣野擺埋一齊呢?近年興起既蒸氣火鍋就應該岩晒中意食海鮮既香港人啦。我最近就食左一間新開既蒸海鮮店,佢地既做法就同蒸氣火鍋差不多,只係少左放呢米落個蒸爐底既姐。🔽試左佢地最主打既原味蒸房海鮮套餐,見到啲野食以為睇錯野,$288竟然可以食到龍蝦、鮑魚、鱔、蟶子同扇貝等 咁多樣海鮮,仲會送埋燉湯同糖水。開頭心諗 應該係啲唔太新鮮既海鮮啦,但係食完又發現佢地啲海鮮幾新鮮下,啲蝦未蒸前仲識郁既。🔽成個套餐有幾樣野係覺得唔可以錯過既:🦞蒜蓉粉絲蒸波士頓龍蝦隻龍蝦雖然唔算好大隻,但肉質結實得黎好鮮甜,加埋蒜蓉粉絲 香口得黎好有飽足感。🔽🐚蒜蓉蒸扇貝蟶子王兩種貝類既size都幾大隻,鮮甜厚肉,唔會好霉咁樣,睇得出海鮮既新鮮度唔錯。🔽🦀源記荷葉蒸蟹飯蟹蒸到岩岩好熟,啲湯汁洗晒落啲飯度,飯除左吸左啲蟹既汁 仲吸收左荷葉香味,拌埋佢啲蒜蓉黎食,味道好豐富。🔽呢度啲野雖然每樣野食份量唔多,但新鮮度唔錯,樣樣食啲 食晒咁多樣真好係好飽。以佢個價錢黎講,性價比幾高。值得一讚既係侍
#LuBie荃灣#LuBie港式#LuBie海鮮

成個套餐有幾樣野係覺得唔可以錯過既:
🦞蒜蓉粉絲蒸波士頓龍蝦

🐚蒜蓉蒸扇貝蟶子王

🦀源記荷葉蒸蟹飯

🔽
呢度啲野雖然每樣野食份量唔多,但新鮮度唔錯,樣樣食啲 食晒咁多樣真好係好飽。以佢個價錢黎講,性價比幾高。值得一讚既係侍應服務幾好,仲會幫你蒸埋同set埋蒸既時間 又教你點食咁樣,舒服既殷勤程度好高。新開張期間去到 打個卡仲送飲品。

🏠金牌源記
📍荃灣鱟地坊62號地舖

#hkig#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#foodseekerlu_bie#吃貨#相機食先#美食#香港美食#荃灣美食#食好西#金牌源記