2022-12-06 180 瀏覽
經過見到門面都唔錯,所以同朋友入咗去食晚飯。我哋兩個人,叫咗總共四樣嘢食,仲有兩杯嘢飲,加埋甜品,都係大約500幾左右。首先叫咗個泰式小食拼盤,入邊有四款唔同嘅小食,分別有香脆嘅泰式春卷,四件蝦餅同埋魚餅,仲有兩吋串燒,小食嚟講佢好足夠,一個拼盤有咁多款唔同嘅小食。再叫咗一個生蝦刺身,啲生蝦隻隻都啖啖肉好厚,我仲食咗少少佢放底嘅椰菜絲,啲蝦仲好新鮮。仲有馬拉盞炒魷魚通菜同埋鮮蝦金邊粉,魷魚非常之鮮甜仲好爽口,而通菜係非常之嫩,唔會覺得佢好老。鮮蝦金邊粉,每隻蝦都非常之彈牙爽口,金邊粉仲有好香嘅茄汁味,擺盤當然都非常之靚啦。我哋仲叫咗兩杯嘢飲,一杯係椰汁三色冰,另一杯係椰汁沙冰,我超級鍾意飲三色冰,因為佢嗰啲粒粒又煙韌得嚟又爽口。最後糕點可以自己任揀,$5一件,我揀咗椰汁粟米糕同埋椰汁珍多糕,粟米糕個口感比較特別,因為粟米嘅料比較多,所以佢嘅口感好多粟米衣,反而珍多糕比我想像中唔同,好有椰香味同埋煙靭。
經過見到門面都唔錯,所以同朋友入咗去食晚飯。

生蝦刺身
椰汁沙冰&椰汁三色冰