2020-07-05 101 瀏覽
舊年十一月我同老公去台灣旅行,本身諗住買老虎堂點知行錯左去隔離鋪買錯人生第一杯milkshop,買左冬瓜鮮奶。一飲之下發覺好好味好有驚喜之後係台灣每日都要飲一杯!係宜蘭為左飲佢行左一個鐘頭,連臨走返香港個日都要為左佢係台北車站搵到差啲趕唔到捷運走疫情令到而家去唔到台灣,但係仲好掛住milkshop。今日同老公去左如心食午餐,行過見到竟然香港都有食完個飯即刻沖去買!心知一定唔夠台灣好飲,始終牛奶唔同,但真係好想試下就買左杯冬瓜鮮奶同埋芝士奶蓋綠茶飲落又幾好味!同台灣比都唔會輸喎!其它鋪買冬瓜鮮奶都會覺得太甜,又無得較甜度,哩間都無得較,但都唔會覺得好甜!芝士奶蓋好香好滑配埋好濃郁既芝士味真係不得了

外賣自取
  • 冬瓜鮮奶