餐廳: 百芳池上便當 (大河道)
資訊:

2021-04-23 76 瀏覽
雖然去吾到旅行,但都好想感受美食既快樂。今日去了百芳池上便當,一聽個名就知道係食台灣便當,每次經過都好想食。 終於有機會約朋友陪我我同友人好快已經決定一同點它的便當,因為價錢相當合理, 便當裏有白飯, 三款配菜,半隻滷水蛋。包一杯指定嘅飲品,如果想飲其他特色飲品另需加$8。 先要去收銀機落單才可進入店鋪,吾洗十五分鐘就上菜了。百芳滷雞扒便當- 用木盒裝盞放得好靚,大大塊非常入味又嫩滑既滷水雞扒並加入了很多配菜,如碎碎既粉絲、粟米、西蘭花等等。份量方面是足夠女仔的,但男仔的話可能需要配搭它的小食會更好所以我地都加了一碟花枝丸有5粒,每粒炸到剛剛好金黃色非常香口上面有洒上少少調味料食落有不同層次既口感,值得推介台灣鹽酥雞便當- 貌相相當吸引鹽酥雞酥脆可口配搭白飯及其他配菜每一口都非常豐富,雞肉既肉汁鮮嫩,鹹道適中吾會太肥膩。 芋圓奶茶,淡淡既奶茶香,甜度適中加上芋圓Q彈有嚼勁,每一口都有奶茶及芋圓非常滿足野莓果茶,味道酸酸甜甜風味獨特,十分開胃。

夜士花枝丸

台式飲品

野莓果茶,味道酸酸甜甜風味獨特,十分開胃。

2021-04-20
夜士花枝丸