2019-03-11 11 瀏覽
今日同兩個朋友行過荃灣最多珍珠奶茶既地方 見到新開既沐白小農 對於好鐘意台式飲品既我 當然要試一試飲得台式飲品當然要試呢排好出名既黑糖波霸鮮奶 啲黑糖珍珠食落去仲係熱 係大珠好彈牙 同埋牛奶好濃好香滑 配合埋黑糖珍珠唔會好甜 又唔會太大杯👍🏻另外一杯係大甲芋頭鮮奶 我見到佢一大匙既芋頭等於半杯 真係好足料 飲落去仲有好濃既芋頭蓉細細粒 對於芋頭愛好人士 呢個飲品係一大享受除左呢兩杯特色飲品 叫左沐白紅茶鮮豆乳 佢個味道同我之前喺台灣試過嘅紅茶豆漿係一樣味 我仲叫咗微甜 口感好清新唔會好濃既茶香 反而豆乳味比較強烈 但整體來講係好味嘅 我覺得反而適合早餐嘅時候飲 試過幾杯飲品都覺得沐白小農出左唔同既特色飲品 除咗外觀睇得 味道都好好味

大甲芋頭鮮奶

沐白紅茶鮮豆乳