2016-12-16 1009 瀏覽
今日同屋企人去左荃灣行街,本來諗住去食西餐,點知黎度間餐廳已經轉左做泰國餐廳,企係門口望過餐牌,價錢都唔貴所以就入去試下了。裝修同前西餐廳無咩太大分別,連卡位既擺設都一模一樣。若果無睇錯大部份員工都係泰國人,所以開頭想落單係無咩反應,個老闆提左二次先有人過黎,我地4個人叫左3個午餐,同時再升級叫多3個小食(一個餐只可以加一個小食)。飲品同小食好快就到,柑桔蜜係香但飲落就淡口左啲。小食方面有炸蝦餅,呢個真係值得一讚,香脆可口,肉質尚算彈牙另外,仲有泰式鳳爪同飛天通菜,鍾意食辣既話,泰式鳳爪都係推介,屋企人仲讚配菜既洋蔥好入味添飛天通菜就無咩特別,好似鹹左少少啦!主菜分別叫左海南雞飯,菠蘿炒飯,同埋海鮮乾炒河。海南雞飯係要劣評,油飯係無飯香味,雞亦唔夠鮮嫩,全枱人都覺得麻麻地。菠蘿炒飯唔記得影相,但整體感覺係可以既,若果再多少少肉鬆就更加petfect喇海鮮乾炒河係三個最好既選擇,味道唔會太鹹或太淡,不過配料好似多過河粉,若果可以平均啲就更加好喇總括黎講,咁既價錢既午餐真係唔錯,有機會可以揀下午茶時間黎食,應該會仲優惠添

飛天通菜就無咩特別,好似鹹左少少啦!

炸蝦餅
泰式鳳爪