餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2020-01-08 148 瀏覽
呢日同朋友去咗間喺荃新天地2期嘅素食餐廳,平時都甚少食素食,見朋友介紹到就試試佢餐廳位置比較遠因為二期多數都係餐廳唔係行街商場,應該食嘢先會過個頭,入到餐廳個環境係好闊落,顏色同佈置都幾舒服望下個餐牌啦果然係素食餐廳,好有心咁標左邊啲係有包含蛋或者牛奶,最後我哋揀咗個all day set,前菜揀咗紫薯紅菜頭雪球、涼拌杞子百合黑木耳、同埋麻醬沙薑豆絲粉皮三樣,湯就揀咗牛肝菌桃膠忌廉濃湯,煮食就揀咗菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯伴椒鹽天貝猴頭菇,甜品就係野什莓乳酪蛋糕,仲加咗$18一個香芒牛油果苜蓿手卷先尼個桃膠菌湯,桃膠整已經好麻煩,食上無乜味但似燕窩既口感,加上佢個菌非常之濃郁,值得一試而三個小食之中我就鍾意紫薯雪球多啲,因為雞絲皮個啲都係正常味,紫薯雪球仲有紅菜頭係入邊,味道唔錯,有得揀三種一定要揀呢個至於個燴飯嘅飯粒粒都好肥,好好咬,伴嘅椒鹽天貝猴頭菇係最好食嘅,又大粒有啲似食肉嘅感覺,但要留意分量一碟飯未必夠兩個人食加咗個芒果牛油果手卷,兩樣都大舊嘅,而第一次食苜蓿尼樣嘢,味道不過不失,最後食咗一個乳酪蛋糕,都係正常味道素食你講呢間餐廳算整得好食同吸引,加上款式都好多環境又舒服,可

素食你講呢間餐廳算整得好食同吸引,加上款式都好多環境又舒服,可以再去!
2019-12-23