2024-01-02 325 瀏覽
呢間車仔麵好得意,裝修係香港懷舊風,舊式階磚,鐵皮閘,覺得好有新鮮感叫左兩餸一麵 1️⃣咖喱魷魚&醬燒豬頸肉-河粉 叫左麻辣同腩汁 ,因為怕會好辣所以試下小小辣先(就係呢塊豬頸肉上面咁多),食辣既人可以方心叫小辣或以上,因為麻辣係放係面,可以自己𢳂番起再自己慢慢續小撈落湯,麻辣好香不過唔夠,後悔叫小小辣😢🐷豬頸肉焦香入味👍🏻,🦑咖喱魷魚都唔錯,不過本身水魷魚本體就係難入味,所以咖喱味就唔太濃2️⃣瑞士雞翼&醬燒豬頸肉-粗麵同樣叫左麻辣同腩汁,瑞士雞翼唔夠淋,肉會痴住骨,雞皮瑞士味夠,雞肉就入唔到味,下次未必會叫😿腩汁湯底幾好味,唔係偏甜個種,食完都唔會好口渴桔仔水(跟餐+$10)第一次試桔仔水,飲落味道好熟悉,同道地金桔檸檬有八成似,同想像中有啲出入,幾甜下一碗唔算好多麵,當一個下午茶既份量就岩岩好,如果正餐就建議加底‼️

叫左兩餸一麵
1️⃣咖喱魷魚&醬燒豬頸肉-河粉

2️⃣瑞士雞翼&醬燒豬頸肉-粗麵
腩汁湯底幾好味,唔係偏甜個種,食完都唔會好口渴

桔仔水(跟餐+$10)