2021-06-04 35 瀏覽
荃灣千色有一間新開左冇幾耐嘅拉麵店,一直想試,但次次都要排隊。趁今日平日收工放早,就一家三口去試吓。其實我從來未食過沾麵,今次係第一次食,叫咗一份魚介豚骨沾麵。嘩!又真係幾好食喎,啲面比較粗身,又彈牙,又有咬口!最緊要個湯係偏濃味,但又唔會太鹹。阿囝自己嗌左一碗白骨豚湯拉麵,個湯非常正,成碗飲晒董事完全唔會口渴。啲拉麵係幻身嘅,有啲似日本X蘭拉麵嘅質地,呢個價錢食到呢個質素嘅拉麵,絕對係吸引食客返轉頭的賣點。太太就叫咗一碗海老拉麵,原來面頭鋪滿左櫻花蝦,係完全鋪滿晒,密鋪平面,有冇咁抵食?麵質都係X蘭果隻幼麵。我哋在家陪左兩份小食,一個係炸雞,令一款係雞軟骨串,兩樣都好好味。呢間食完絕對會再嚟encore。

• 濃厚豚骨沾麵
  • 雞軟骨棒