餐廳地方不算寬躺,位於街坊商場,餐牌上價錢相對低,不介意等位、食得急的話,不妨試一試這間餃子屋!(閑日放工時間等咗半個鐘)⏱上網見到有YouTuber介紹荃灣不同的餃子店,立即到訪試一試!🥇(推薦 no.1)眾多好評的三色椒餃子出面好少見到有依個味道,而且三色椒一定會有一浸奇怪嘅腥味,但係餐廳整嘅三色椒肉餡離奇地好食,其實肉餡入面三色椒比例又唔係好多,但係加埋一齊個配合就好好食😋🥉(推薦 no.3)韭菜餃子如果唔怕韭菜陣味,一定會愛上呢個韭菜餃,好濃味,啖啖韭菜,超滿足!🥈(推薦 no.2 )椰菜餃子好少食咁多菜嘅餃子,而且椰菜餃子我心目中應該係比較清淡唔會有咩味道,但這個椰菜餃子有驚喜。椰菜明顯有出過水,肉餡好爽口,椰菜同肉嘅比例剛剛好,咬落去都唔會覺得好似食緊草咁。相比起湯餃,煎餃吃上去有點油膩,女生的話吃五六個便會飽到停手了!特別的是,冇諗過老闆娘都會另上一碗魚膠豬骨湯比你!🍲咁就可以食到香口嘅煎餃,又唔會錯過佢有家的味道嘅老火湯(實測冇味精)!雖然韭菜餃、粟米餃,都係比較大眾常見嘅味道,但吃得出這間餐廳的肉有精心調味製作過,肉餡有口感冇雪藏味, 菜很爽口,成個餃子有鮮味又有口感

🥇(推薦 no.1)眾多好評的三色椒餃子

🥉(推薦 no.3)韭菜餃子

🥈(推薦 no.2 )椰菜餃子

雖然韭菜餃、粟米餃,都係比較大眾常見嘅味道,
但吃得出這間餐廳的肉有精心調味製作過,肉餡有口感冇雪藏味, 菜很爽口,成個餃子有鮮味又有口感。
風味三拼
皮蛋豆腐