今日同朋友去荃灣行街,途經熊貓酒店見到有間好多人食嘅火鍋店叫牛の鍋日本料理,見到餐牌除咗平時食開嘅港式火鍋湯底之外,仲有一個幾特別嘅烤鰻魚火鍋,覺得好新奇所以入咗去試吓。個鰻魚煲好足料,可以揀醬香或者麻辣味嘅湯底,因為我朋友唔食辣,所以揀咗醬香味,鰻魚放入個煲前應該有沾咗少少粉輕輕烤過,唔會因為喺個煲入面滾得太耐而乾身,咬落去仲喺好有口感,魚身唔算多骨,仲要係無限添加,一定夠食。另外,即時like佢哋個社交平台page就會送多半隻麵包蟹。烤鰻魚食得到七八八,就可以加返醬香湯底繼續任食火鍋,火鍋材料有好多選擇,肉類例如美國極上牛肉、澳洲牛肩胛肉眼、澳洲羊肩肉、特選豚肉、草飼牛舌同五香雞件;海鮮例如鮑魚、海蝦、鱸魚片、大白蜆、紐西蘭青口、扇貝同韓國蠔肉;日式刺身同壽司;小食例如海蜇沙律、芝麻雞翼、串燒雞軟骨、燒菠蘿同台灣腸;甜品例如雪糕泡芺、牛奶燉蛋白、宇治抹茶芭菲同榴槤甘露;仲有雪櫃入邊嘅飲品都係任飲。整體嚟講,港幣三百幾蚊一個人食到超過150款任飲任食,性價比都幾高,我同朋友都食到好飽咁走,如果大家唔想咁悶食傳統火鍋湯底,都可以考慮試吓呢個烤鰻鍋!📍荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖位

個鰻魚煲好足料,可以揀醬香或者麻辣味嘅湯底,因為我朋友唔食辣,所以揀咗醬香味,鰻魚放入個煲前應該有沾咗少少粉輕輕烤過,唔會因為喺個煲入面滾得太耐而乾身,咬落去仲喺好有口感,魚身唔算多骨,仲要係無限添加,一定夠食。另外,即時like佢哋個社交平台page就會送多半隻麵包蟹。烤鰻魚食得到七八八,就可以加返醬香湯底繼續任食火鍋火鍋材料有好多選擇,肉類例如美國極上牛肉、澳洲牛肩胛肉眼、澳洲羊肩肉、特選豚肉、草飼牛舌同五香雞件;海鮮例如鮑魚、海蝦、鱸魚片、大白蜆、紐西蘭青口、扇貝同韓國蠔肉;日式刺身壽司;小食例如海蜇沙律、芝麻雞翼、串燒雞軟骨、燒菠蘿同台灣腸;甜品例如雪糕泡芺、牛奶燉蛋白、宇治抹茶芭菲同榴槤甘露;仲有雪櫃入邊嘅飲品都係任飲。整體嚟講,港幣三百幾蚊一個人食到超過150款任飲任食,性價比都幾高,我同朋友都食到好飽咁走,如果大家唔想咁悶食傳統火鍋湯底,都可以考慮試吓呢個烤鰻鍋!

📍荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊