最近母親大人迷上左鼎爺嘅煮食節目🤣重睇又重睇個中嘅煮食奧秘🤤作為乖乖女嘅我一於帶佢去試下鼎爺集團旗下嘅鼎家喜筷!一嚐鼎爺餐廳嘅味道先😋行入大門覺得環境舒適😌有寬敞明亮嘅用餐區!亦有私人包房提供👀非常適合家庭或朋友聚餐!值得一讚係店員好有禮貌咁介紹雞煲同推薦嘅辣度🌶幸福雞煲 (bb辣)bb辣嘅雞煲有三個層次😳初嚐麻中帶辣、中段辣中帶甜、後勁甜中帶麻!味道一層接一層🔗食趣一環扣一環🤤真係會令人上癮🥰雞件好滑而且份量好多!雞部位雞肉偏多骨較少🐔而且90分鐘內無限添雞件😳真係幾抵食喎!蔬菜拼盤有娃娃菜、粟米、冬菇、金菇🤤全部都係打邊爐精選👍🏻索晒湯底嘅鮮味 超。級。好。味!粟米係超甜粟🌽最後食索晒湯底精華之後仲有甜粟米味😋檸檬洛神花茶檸檬洛神花茶酸酸甜甜🤤解膩又好味!幫助消化可以order多round雞件慢慢嘆😋📍鼎家喜筷荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖

幸福雞煲 (bb辣)

蔬菜拼盤

檸檬洛神花茶