2024-02-12 962 瀏覽
呢晚再次嚟咗荃灣呢頭行街 又諗起呢間日式餐廳✌🏻 因為上次嚟覺得感覺氛圍都唔錯 呢晚就叫咗啲上次冇食過嘅菜式牛肉壽喜燒定食牛肉喺壽喜燒汁入面份量都幾多 而且唔會太肥 側邊嘅配菜仲有椰菜 菇菌 豆腐😎 真係一個健康之選 最值得推介嘅係佢嘅溫泉蛋配飯好正😊 定食仲包括兩款開胃漬物 醃白蘿蔔同牛蒡🥕 另有碗麵豉湯 海鮮四色茶漬飯入面有三文魚 吞拿魚 赤蝦 同埋三文魚子 茶漬飯有兩個食法 只要根據指示卡 就可以輕鬆試到兩款口味😚 茶漬飯可以選擇湯底我地揀咗香濃蝦湯 蝦嘅味道同埋海鮮飯好夾 我就比較鍾意加咗湯嘅食法😻鎌倉紅葉茶屋抹茶提拉米蘇呢個可以用優惠價加配 見到幾乎枱枱都有嗌呢個甜品😂 tiramisu由蛋糕 抹茶粉同埋cream製作而成 層次分明 不過cream嘅部份比較多🍵抹茶雲石紋芝士蛋糕睇相已經好想嗌呢個芝士蛋糕 果然嚟到個賣相同幅相一樣咁靚🧀 味道方面芝士蛋糕嘅底層並唔係餅底 而係真係一層薄薄嘅海綿蛋糕 而上面嘅抹茶芝士味道幾夾🍰 側邊仲有啲脆米同埋士多啤梨果醬飲品套餐可以用優惠價加配飲品 我哋嗌咗一杯Asahi Super Dry同埋冰抹茶拿鐵☕️ Asahi啤酒足足有500ml好

抹茶雲石紋芝士蛋糕
抹茶雲石紋芝士蛋糕

飲品
套餐可以用優惠價加配飲品 我哋嗌咗一杯Asahi Super Dry同埋冰抹茶拿鐵☕️ Asahi啤酒足足有500ml好抵飲 個人就幾鍾意佢嘅抹茶拿鐵 因為好香濃 同埋唔會太甜
Asahi生啤  抹茶鮮奶

呢次食嘅抹茶甜品令我更鍾意呢間餐廳啊 可能係因為坐喺榻榻米座位 用餐體驗更加有日式感覺啦😆